Subscribe:

Cum se montaza rigipsul !

Trasarea
Mai intai se deseneaza traseul peretelui pe pardoseala cu sfoara sau dreptarul. Atentie la eventualele goluri de usi. Apoi se traseaza urma peretelui pe peretii adiacenti si pe planseu, cu nivela si dreptarul.
Profilele de racordare
Profilele de racordare UW se prevad pe o singura fata cu benzi de etansare pentru racorduri Rigips si se fixeaza de pardoseala cu elemente de prindere universale, la distante de 80 cm unele de altele. Pe peretii adiacenti se realizeaza racordul prin profile CW. Din motive de izolare fonica, profilele de racordare trebuie presate cat mai strans de elementele de constructie respective.
Profilele montanti
Profilele montanti CW trebuie introduse cel putin 2,0 cm in profilele de racordare cu planseul. Profilul montant se introdule mai intai in profilul de racordare de jos, iar apoi in cel de sus. Apoi profilele montanti se dispun la un interax de 60 cm. Ele trebuie sa fie orientate cu latura deschisa inspre directia de montaj, in asa fel incat fixarea panourilor sa inceapa de la muchia stabila.
Panotarea primei fete a peretelui
Panotarea primei fete a peretelui incepe cu o latime intreaga de panou (120 cm). In acest scop, panourile Rigips se fixeaza de profilele montanti cu o surubelnita electrica, folosind suruburi rapide dispuse la distante de 25 cm. In cazul unei panotari duble, distanta dintre suruburile primului rand de panotaj este de 75 cm. Din acuza necesitatii de alternare a rosturilor, al doilea rand se monteaza incepand cu o jumatate de latime de panou (60 cm).
Izolarea spatiului liber
Dupa panotarea primei fete a peretelui si montarea instalatiilor sanitare si electrice necesare in spatiul liber din interiorul viitorului perete se fixeaza izolatia din fibre minerale. Spatiul liber din interior trebuie izolat in totalitate, iar materialul izolant trebuie impiedicat sa alunece.
Panotarea celei de-a doua fete a peretelui
Prin panotarea celei de-a doua fete, peretele de montaj Rigips capata stabilitatea sa finala. Se incepe cu o jumatate de latime de panou (60 cm), in asa fel incat rosturile celor doua fete ale peretelui sa fie decalate cu latimea unui camp dintre montanti. Peretele de montaj Rigips este acum pregatit pentru tratarea rosturilor, racordarilor si a capetelor de suruburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu